Software engineer (Python)

Read this in English

Wij, MobPro (Mobile Professionals), zijn op zoek naar een ervaren software engineer die meewerkt aan de ontwikkeling van ons real-time bidding platform. Dit platform biedt, op basis van de behoefte van onze klanten, geautomatiseerd mee op meer dan 20.000 veilingen per seconde. Het doel: het tonen van relevante advertenties aan de juiste consumenten op smartphone.


Wat is er aan de hand?

Ons platform, bestaand uit meer dan 100 servers in twee continenten, is afgesteld op het verwerken van 20.000 veilingen per seconden én de grote volume data die dat met zich mee brengt. Webservers achter loadbalancers en floating IP’s, coördinatie van werk via Zookeeper en een Kafka data pipeline. Alles om het biedingsproces en dataverwerking schaalbaar en redundant te houden. De groei in het aantal campagnes en de complexiteit daarvan zorgen ervoor dat het platform zeer regelmatig op onvoorziene wijze wordt beproefd. Zo staan we steeds weer voor nieuwe uitdagingen dat vraagt om ervaring, inzicht en pro-activiteit.

GIJS
Onze machine learning professional
BEKIJK ALLE GEZICHTEN
TEAM UP!
Werk met collega's die gek zijn op hun werk!
LEES OVER MOBPRO

Jouw verantwoordelijkheden als software engineer:

 • Ontwikkelen van schaalbare en high-performance systemen.
 • Analyseren en oplossen van gesignaleerde technische problemen over verschillende componenten van het platform heen; snel en doeltreffend.
 • Samen met het Operations en Sales team werken aan oplossingen voor de door hen ondervonden problemen.
Werken bij MobPro vacatures in Amsterdam marketing media tech developers advertising media

Hoe werken we?

In een team van 5-7 developers ontwikkelen we volgens agile strategie. We werken intensief samen met het Operations en Sales team, de veelgebruikers van ons platform. Zij detecteren nieuwe mogelijkheden in de markt, wij denken mee aan de technische invulling daarvan. Elke dag rollen we updates uit aan ons platform en ontvangen we direct feedback op de opgeleverde features.

Werken bij MobPro Vacatures Amsterdam

Wie ben jij?

Als ervaren software engineer weet jij dat het lastigste probleem soms niets te maken heeft met de software die wij zelf hebben ontwikkeld, maar meer met de complexe interacties van meerdere systemen. Met jouw oog voor detail heb jij die problemen binnen no-time gedetecteerd.

De vaardigheden van jou als ervaren software engineer:

 • Sterke programmeer en algorithme-vaardigen. Python ervaring is een must.
 • Ervaring met HTTP en server-side technologie (web servers, database servers).
 • Ervaring in het deployen, monitoren en debuggen van gedistribueerde systemen.
 • Het is leuk meegenomen als je kennis hebt van Django, MongoDB, Redis, Ansible, machine learning, HAProxy, Graphite of C/C++.

Maar ook:

 • Vaardig in het afwegen van performance, correctheid, en betrouwbaarheid van de door jouw gegeven development oplossingen.
 • Oplossingen aandragen voor het ontwerpen en ontwikkelen van scalable systemen.

Bekijk het MobPro kantoor in deze 360 graden video:

Wat valt er te halen?

MobPro is de grootste mobile advertising speler in Nederland. Vanuit hartje Amsterdam werken 25 gedreven mobile consultants, creative developers en software engineers aan mobile advertising oplossingen voor A-merken. De snelle technologische ontwikkelingen zorgen voor een levendige markt. Daarom vormt technologie het hart van onze organisatie en hechten we veel waarde aan eigen inbreng en initiatief om continu te innoveren. Ieder heeft zijn of haar specialisme en samen brengen we elkaar verder. Zo zijn we een succesvol en snelgroeiend techbedrijf [1][2].

 • Skills ontwikkeling door werkzaamheden aan alle aspecten van ons platform: real-time bidding, data-analyse, high availability, system administration, etc..
 • Salaris van €50.000 tot €60.000 per jaar, afhankelijk van jouw skills en ervaring.
 • Een 32- tot 40-urige werkweek.
 • Reiskostenvergoeding.
 • 25 vakantiedagen en een pensioenregeling zodat je er later net zó comfortabel bij zit.
 • Elke dag een goed verzorgde, en bovenal, gezellige lunch in het MobPro Café.
 • Bootcamp op maandag, borrel op vrijdag, onbeperkt bezoek aan de Hortus Amsterdam en een té gekke trip aan het eind van het jaar.

Wil jij werken aan high-performance systemen bij MobPro? Stuur een e-mail en jouw CV en ga in gesprek met Jaïr de Winter via jair.de.winter@mobpro.com of 020-7028218. Of:


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp